Времето

В сравнение с другите гръцки острови, които са разположени по-на юг в Егейско море, Тасос има по-мек климат и през лятото времето е слънчево с безоблачно синьо небе. Въздухът е сух, а темепературата надминава 30 градуса само през юли и август, но дори и тогава на плажа е прохладно и приятно, защото подухва мелтеми – характерният за острова летен северен вятър. През пролетта е приятно, с температури 20 до 25 градуса и къпането за по-калените вече е възможно, но особено приятен е трекинга, тъй като времето не е горещо. Зимата температурите са средно около 10 градуса, не падат под 2 градуса в равнината, но по върха на планината пада сняг. Иначе времето е много дъждовно и въздухът влажен.

Водата в морето има средна температура през лятото 22 градуса и е приятно за плуване, шнорхелинг и гмуркане. Но внимание: дъното е скалисто, има много морски таралежи. Така, че сложете си специални сандали, ако не искате да пострадате.

Тасос е по-студен и дъждовен от останалите гръцки острови в Егейско море. Температурата на морската вода на остров Тасос през май и началото на юни е студена. Тук сме дали температурата на водата на о-в Тасос в момента, онлайн уеб камера в реално време и информация за климата на острова по месеци от май до септември и октомври. 

Сезонът на Тасос е с близо два месеца по-къс от този в Керамоти - от юни до средата на септември. През върховия сезон (юли и август) цените на Тасос са доста високи, а времето е направо горещо. Докато в Керамоти октомври е истински рай за по-спокойните натури и хората в третата възраст, то на Тасос излизат хладни ветрове и много често вали - нещо нормално за неголям остров, заобиколен отвсякъде от вода.

Температурата на морската вода на остров Тасос през май и началото на юни е студена. Климатът на остров Тасос позволява туристическия сезон да започне края на май и да завърши средата на октомври. 

Температурата в момента в Тасос e 22 °C

Максималната температура за ДНЕС е 23 °C.
Утре в Тасос се очаква МАКСИМАЛНА температура от 24 °C Следващите няколко дни се очаква промяна в температурите като след 5 дни се очаква минималните температури да достигнат 18 °C, а максималните 20 °C

слаб северен вятър със скорост 5 km/ч

20 | 24 °C
20 | 24 °C
20 | 23 °C
18 | 20 °C
Начало / Времето