Хотели в близост до Тасос

Хотели в близост до Тасос

Хотелите в непосредствена близост до Тасос се намират в най-близкото пристанище – Керамоти. Всъщност в Керамоти туризмът се е зародил именно така - първите хотели са били построени близо до фериботното пристанище, за да поемат пътуващи рано на другия ден или закъснели пътници.

В Керамоти хубавите хотели не са много. „Ксастеро” е доайенът – построен е в далечната 1929 г. и има около 40 легла. Малко по-голям е хотел Филипион, Керамоти – построен точно срещу фериботния пристан. От същата страна на полуостровчето са още хотел „Филоксения”, Керамоти с трийсетина легла и таверна на партера, „Караянис”, Керамоти – също от страната на пристанището с около 50 легла. „Голдън сандс” се намира от другата страна на полуострова, откъм плажа на Керамоти и има 70-80 места. Повечето от тези хотели са строени преди доста години и не могат да предложат кой знае какъв комфорт. Те разчитат на ниски цени и реклама в booking.com.

Други хотели в западния край на полуостровчето - между пристанището и улицата край плажа са „Касиани”, Керамоти (с два апартамента и 8 стаи), „Хелас”, Керамоти (два апартамента и дванайсет стаи) и „Дзамдзис”, Керамоти (трийсетина легла в двойни стаи, студия и апартаменти). Те разчитат предимно на по-непретенциозни клиенти и на такива, които идват за пръв път в Керамоти. В този район на Керамоти отскоро функционират и „Наутика апартментъс” – три апартаментчета с просторен двор.

Дъното в Керамоти са „апартаменти” „Елена”, за които има много лоши отзиви в нета.

Хотелите откъм плажната ивица започват с „Афродити,” Керамоти – 19 студиа. Следва „Катерина”, Керамоти – наскоро реновиран хотел с къщички, подобни на тези в „Дюни” край Созопол. Симпатично хотелче близо до плажната ивица е „Акрополис” (10 двойни стаи с 20 легла), което е реновирано преди няколко години. Собственикът му, Агапиос, държи и най-успешната таверна в Керамоти на партера на същата сграда. Това му помага да пълни винаги хотелчето.

След това, в източна посока, срещу плажа „Паралия” се намира  „Астория”, Керамоти (петдесетина легла в двойни стаи и малки апартаментчета).
По-нататък следват „Ана апартментс” – няколко нови и добре обзаведени апартаменти в Керамоти, „Ирини” (точно срещу футболната площадка на Керамоти) – седем малки апартамента (с общо 30 легла), построени преди десетина години и много добре поддържани.

По някакво съвпадение, в най-източната и най-нова част на Керамоти, но и най-далече от ферибота, се намират най-добрите хотелчета в Керамоти. Дълго време флагманът на Керамоти бяха „Белвю апартмънтс” (8 апартамента с общо 30-40 места). Преди две години бяха открити първите мезонети на хотелски начала в Керамоти – едноименните „Керамоти апартмънтс” също с 30-40 легла, които им съперничат по обзавеждане и комфорт. От началото на сезон 2015 г. се открива  нов  комплекс от  четиристайни апартаменти (с трийсетина места), наречен „Вила Екселсиор”, който се очаква да вдигне още повече нивото в Керамоти.

Легловата база в Керамоти не надвишава 600-700 места, а плажът е огромен, което създава комфорт на туристите непознат на съседния остров. Доскорошното рибарско село решително излиза от орбитата на Тасос и се превръща в самостоятелен курорт, при това с големи перспективи за развитие.

Начало /  / Хотели в близост до Тасос