Други водни спортове и забавления

Можете да поплувате на воля в морето, да си наемете водно колело или каяк и да се полюбувате на брега от друга перспектива.

Шнорхелинг е популярно и достъпно занимание на острова с кристално чиста и прозрачна вода. Можете да ловите риба с въдица от брега.

Скуба дайвинг е любим спорт за мнозина. Костюми и оборудване се предлагат на достатъчно места – в Пефкари, Потос, Псили Амос и в Макриамос (край Лименас). Всички центрове за гмуркане разполагат с опитни инструктори и съответно оборудване. Най-атрактивни са гмурканията в южната част на острова, където морската фауна е най-разнообразна и богата.

Ето координатите на три центъра по гмуркане (скуба дайвинг):

Diver to Diver - тeл.:(0030) 25930 51286, уеб сайт: www.diver-to-diver.com

Vasiliadis Diving Club - тел.: (0030) 6944542974, 

Popeye Diving Center - уеб сайт: www.popeye.gr

Ветроходство и яхтинг

Ако сте опитен в мореплаването, можете да си наемете ветроходна яхта или платноходка и да се полюбувате на спокойните води на Егейско море.

Екскурзии в морето:

По крайбрежието на Тасос сноват много малки лодки, които предлагат на туристите разходки в морето. Освен, че може да се полюбувате на бреговете на Тасос, при добър късмет може да видите делфини или морски костенурки. Можете да спрете в някое тихо заливче за барбекю на плажа или пък да обядвате в някоя таверна в тихо рибарско селце.

 

Начало /  /  / Други водни спортове и забавления