Тасос - заслужава ли си?

Заслужава ли си да отидем на Тасос? Разстояние, плаж, цени.

На пръв поглед отговорът е прост – заслужава си, защото е красиво, спокойно и близо. На Тасос можете да правите по-нетрадиционни неща като да опитате студено пресован зехтин, местно вино, страхотни малки заливчета, които предлагат уединение, и да погледате обширни местности с маслинови дръвчета.

Ако сте привърженици на историята и забележителностите, тук е подходящо място за вас. На острова можете да откриете Древната Агора, където има останки от храмове, светилища, театър, Одеон и Акропол. Намира се на хълм над главния град Лименас. В Теологос пък се намира фолклорният музей, а вторият му етаж е реконструиран като традиционна къща от острова.

Старото пристанище, което се е използвало от флотата на острова в древността, сега е едно приятно и живописно място за разходка край морето. На хълм над Ливади се намира манастирът „Свети Архангел Михаил”, който е с много интересна архитектура. От манастира, който е построен на върха на скала, се разкрива пленителна гледка.

Другият вариант е да се отдадете на походи в планината, колоездене или конна езда. Или пък да се забавлявате на плажа с моторни спортове, гмуркане, шнорхелинг, сърфинг.

Начало /  / Тасос - заслужава ли си?